TOPUDTYNDNING


Der bliver plantet en del store træer træer, og ikke uden grund, for de skaber et særligt majestætisk look når de vokser sig store. De bliver dog ofte en del større end folk forventer og kommer derfor ofte ud for at de skal beskæres.

Beskæring af et træ, kan have stor betydning for hvordan dets vækst og krone kommer til at tage sig ud, men det kan også have betydning for hvor godt den vil trives. Derfor går vi meget op i at det bliver beskåret på en ordenlig måde, og på den rette tid på året, så træet ikke bruger unødige kræfter på at overleve. Men istedet kan bruge alt energien på at vokse sig stor og smuk.

Her er et eks. på sådan en opgave.

 

OPSTAMNING


Japansk løn - Acer Palmatum


Før var dennne Ahorn en stor 'busk', som fyldte ud i haven. Den blev opstammet og
giver nu plads til nye stauder i bunden og ingen grene i hovdet ved græsklipning.

 

Beskæringer skal foregå på specifikke tider af året. 

KNUDEBESKÆRING


Platan efter løvspring
Super flot formet, knudebeskåret platan efter løvspring.

 

 

Lind ved kirke
Lind er et eksempel på et træ, som er velegnet til knudebeskæring. De er sejlivede, og kan derfor leve med den hårde beskæringsmetode. De er desuden relativt nemme at forme i den facon, knudetræer skal have.
FORMKLIP


Skab ro i bedet med få formklippede buske. Formklippede bonzai'er kan være små skulpturer i krukker og stenbede. Formklipning er hårdt for planten, så det er nødvendigt at pleje den med gødning, vand og korrekt beskæring.

 

Almindelig Bøg

Disse bøg (Fagus Sylvatica), fra Århus C, er 4 - 4,5 meter høje og bliver klippe i en bølge form 2 gange årligt midt juni og sidst i september. Den bølget form giver et godt forløb i en ellers lang indkørsel.

 

Taks

Disse taks hække bliver klippet 2 gange årligt og formen dannes selv da dele af taksen vokser hurtigt og andre dele ikke så hurtigt. Dettte er en god ide, så bliver der mindre klipning og ikke så mange lange nye kedlige skud der står og venter på der skal klippes igen.

KRONESIKRING


Man kan sikre et bevaringsværdigt træ med en kronesikring, som kan være en kombination af beskæring og opsætning af et kronestabilisering system. Træer som er meget syge eller er en sags "ruin" kan man stadig få glæde af. Farlige grene og partier af et træ kan sikres i den side hvor træet bliver farligt for trafik af biler eller huse. Vi kommer gerne ud og giver et bud på sikring af dit træ. 

 

Her en lille video fra Cobra som laver kronestabilisering systemer.

 

 

Herunder ses et job med svalebøgen i Gjerrild, et af Danmarks mest imponerende bøgetræer. træet består af mange stammer og har fået navnet, da man kan svale sig i skyggen af det store træ. Træet måler 12,52 meter i stamme omkreds.

FRUGTTRÆSBESKÆRING


Rigtig beskæring kan fremme frugtsætningen og opretholde et sundt træ til glæde i mange år.
Top